Министерски съвет отпуска на Община Разград 1 496 308 лв. за реконструкция

...
Министерски съвет отпуска на Община Разград 1 496 308 лв. за реконструкция
Коментари Харесай

МС отпуска на Община Разград 1 496 308 лв. за реконструкция на неремонтираната част от ул. „Странджа“

Министерски съвет отпуска на Община Разград 1 496 308 лева за реорганизация на неремонтираната част от ул. „ Странджа “ в регионалния град.

Това е част от взетото през вчерашния ден, 1 август, решение на държавното управление с министър председател Кирил Петков на 196 общини да бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството целеви средства за общински планове за ВиК, пътища, техническа и обществена инфраструктура.

Решението планува служебният министър да подпише контракти с общините за осъществяване на плановете, като те ще се финансират 30% предплатено, а останалите средства ще се изплащат от време на време след показване на документи за осъществени действия.

Средствата, които се планува Община Разград да получи за реорганизация на ул. „ Странджа “ и прилежащите кръстовища (втори и трети участък) през актуалната 2022 година, са 427 892 лева

Освен ремонт на пътното платно в сектора от Стария бунар до кръстовището с „ Априлско въстание “, реконструкцията включва и нови тротоари в още по-голям сектор – от Стария бунар до бензиностанция „ ОМВ “, както и ново улично осветяване.

Предстои осъществяване на социална поръчка за осъществяване на дейностите по реорганизация на ул. „ Странджа “.

Припомняме, че през 2021 година Община Разград извърши ремонт на ул. „ Странджа “ в две прави: 490 м. от бул. „ Априлско въстание “ до „ Дунав “ с създаване на кръгово кръстовище до „ Билла “ и 400 м. от ул. „ Добруджа “ до ул. „ Дунав “. Единият ремонт бе със средства от общинския бюджет, а другият – с държавно финансиране.

С осъществяването на ремонт на втория и третия сектор от ул. „ Странджа “ ще бъде актуализирана напълно една от най-натоварените улици в Разград. Заедно с ремонтите на „ Априлско въстание “, „ Перистър “ и други съществени улици, това е част от реализацията на упоритостите на управлението на Община Разград да бъде усъвършенствана уличната инфраструктура, с което да се усъвършенства и градската среда и качеството на живот на жителите на общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР